Care Inn

Bevrijdingsvuur en herdenking in Oisterwijk en Haaren (Film en foto’s)


Woensdagavond werden in Oisterwijk de oorlogsslachtoffers herdacht; donderdag brachten sporters van Taxandria Atletiek het bevrijdingsvuur naar Oisterwijk.

Onder andere door schoolkinderen werden er kransen gelegd bij het oorlogsmonument in Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

4 Mei werden in Oisterwijk de oorlogsslachtoffers herdacht. Jeugd, ouderen, scouting, gilden, veteranen, burgemeester en wethouders, en alle betrokkenen en geïnteresseerden waren eerst in de Joanneskerk, en vervolgens bij het oorlogsmonument voor het leggen van diverse kransen, er was muziek, toespraken en om exact 20.00 uur twee minuten stilte. LOVO heeft hiervan opnames gemaakt (zie onder) en Leny van Schijndel een fotoserie (klik hier).

Taxandria brengt het bevrijdingsvuur naar Oisterwijk (Foto: Karel Verkerk – LOVO).

Donderdagochtend, bevrijdingsdag opgevolgd door een estafette vanaf Wageningen, met landelijk deelname door vele sporters die het bevrijdingsvuur door het land verspreiden. Taxandria Atletiek uit Oisterwijk verzorgde de loop naar Oisterwijk, alwaar burgemeester Hans Janssen samen met hen het vuur ontstak.

De herdenking in Haaren (Bron Gemeente Oisterwijk).