ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Parelfestival


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Jos en Wilma Puts als mascottes van het Parelfestival 1996. (Fragment uit de film van LOVO)

Parelfestival 1996

Midden jaren negentig ontwikkelde Oisterwijk nieuwe plannen om ons Midden-Brabantse stadje met dorps karakter een nieuwe toeristische impuls te geven; we moesten ‘op de kaart’ blijven staan en het Parelfestival werd geboren, een meerdaags evenement met volop activiteit als muziek, straattheater, dans, modeshows, kinderamusement, zang en lekkernijen uit alle windstreken. Als mascottes werden Wilma en Jos Puts als Parelkoningin en haar lakei aangesteld. Ballonvaart, fietstocht door de Oisterwijkse natuur, bezoek aan interessante land- en tuinbouwbedrijven, veel passeerde de revue. Het werd een succes dat enkele jaren vervolg kende!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk