bosch car service

Wegwerk nagebootst op Durendael


Vrijdagochtend 22 april veranderde het schoolplein van Durendael in een groen wagenpark. Overal waar je keek, zag je landbouwvoertuigen staan.

Werk aan weg en landschap.

Medewerkers van Weijs Werkend Leren, vakspecialist in aanleg, onderhoud en verduurzaming van buitenruimten, lieten de leerlingen van 3- vmbo op praktische wijze kennis maken met hun vakgebied. Claus van Teeffelen, teamleider vmbo basis/kader: ‘Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s binnen ons onderwijs. De huidige generatie leerlingen is meer dan ooit betrokken bij het milieu en de uitdagingen voor een groene toekomst waarvoor we staan. We zijn heel blij met het aanbod van Weijs Werkend Leren om onze leerlingen  zelf te laten ervaren wat mogelijke opleidingen en beroepen zijn binnen het profiel Groen.’ De leerlingen konden onder andere een rondje rijden met de shovel over het schoolplein, een hoogwerker bedienen en boomstammen zagen met een kettingzaag.

Groen en Techniek
Na ‘Techniek’ is ‘Groen’ het tweede profiel dat Durendael binnen de muren van de school haalt. Op dit moment kunnen leerlingen al kiezen voor ‘Actief in de Natuur’. Volgend jaar gaat de school ook het beroepsgerichte vak ‘Natuurlijk Groen’ aanbieden. De successen van onder meer de Drone Cup race, de FIRST LEGO League en de beroepsgerichte keuzevakken ‘Fietstechniek’, ‘Elektrische Voertuigen’ en ‘Interieur en Design’ laten zien dat leerlingen baat hebben bij praktijkgericht levensecht onderwijs. De school doet dit samen met regionale bedrijven.