uitgelicht

Wandel eens door Moerenburg tussen Heukelom en Tilburg


In het verlengde van het mooie landschap van Heukelom, met oog op de skyline van Tilburg, treffen we Landschapspark Moerenburg.

Het is lente in Moerenburg (Foto: Leny van Schijndel)

Menig schoolgaande jongere fietst er vanuit Oisterwijk dwars doorheen, en vanuit Tilburg is het een meer bekend stukje landschap. De Leye loopt er doorheen; verderop noemen we dat water De Voorste Stroom. Moerenburg is gelegen tussen Noordelijk de Oisterwijksebaan en Zuidelijk de snelweg (met net aan de andere kant nog een uitkijktoren), West de bebouwde kom van Tilburg en Oostelijk de grens met Heukelom. Er zijn wandelroutes en je kan er kunst en po√ęzie bekijken. Leny van Schijndel nam er een kijkje.

Fotoserie Moerenburg

De uitkijktoren van Moerenburg (Foto: Leny van Schijndel)