ondernemers

Trinitas Oisterwijk pakt periodetitel (Update)

Trinitas Oisterwijk is met een gelijkspel tegen Nieuwkuijk kampioen geworden van deze periode.

Trinitas Oisterwijk

Bij de thuiswedstrijd stond Trinitas Oisterwijk afgelopen zondag in eerste instantie met 2-0 voor. Dat zou niet alleen een wedstrijdoverwinning, maar ook een periodetitel opleveren in de derde klasse B. Na de rust klom Nieuwkuijk terug tot een 2-2 gelijk. Gelukkig was ook dat voldoende voor de periodeoverwinning.

De eerste twee doelpunten vielen aan het einde van de eerste helft. Harm van de Ven en Zija Azizov waren goed voor deze score. Na de pauze waren het de spelers van Nieuwkuijk die de bal tweemaal in het doel kregen. Daarmee kan de club uit Nieuwkuijk in deze klasse blijven.

Van harte gefeliciteerd!

Hieronder het wedstrijdverslag van Trinitas:

Trinitas Oisterwijk heeft zijn eerste prijs in de historie binnengesleept. De tweede periodetitel staat nu op naam van de ploeg van Pierre van Berkel, onze blauwhemden zijn ook nog eens ongeslagen gebleven in deze periode. De periodetitel geeft als recht dat er aan het eind van de competitie sowieso gestreden mag worden om promotie naar de tweede klasse. In die nacompetitie gaan we spelen tegen een periodekampioen uit de 3e klasse A of een herkanser uit de 2e klasse E. Dat kan een leuke trip gaan opleveren naar bijvoorbeeld Terneuzen of Hulst in de maand juni.

Trinitas speelde zijn zevende wedstrijd in tweeëntwintig dagen zodat de mannen van Pierre van Berkel aardig vermoeid aan de start verschenen. Toch domineerde Trinitas het eerste kwartier met verzorgd voetbal zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Nieuwkuijk had daarentegen maar één aanval nodig om Trinitas flink te laten schrikken. Een goede counter lag ineens achter doelman Ramon Doomen, grensrechter Marcel Tholen had echter buitenspel geconstateerd en scheidsrechter van Kuijk volgde het vlagsignaal zodat de stand 0-0 bleef.

Een aantal minuten voor rust stond Trinitas uit het niets op voorsprong. Harm van de Ven werd gehaakt en de bal ging op de stip, de man in vorm nam zelf de verantwoording en schoot onberispelijk binnen, 1-0. Twee minuten later waren de Trinitas-supporters in extase, Zija Azizov liet zien dat hij over exceptionele kwaliteiten beschikt, hij verdubbelde de voorsprong van Trinitas op Bergkampiaanse wijze met prachtige chip over de doelman.

Trinitas ging dus naar de thee met een comfortabele voorsprong en de aanhang dacht de buit al binnen te hebben. Nieuwkuijk dacht daar echter heel anders over en gaf vol gas in na de thee. Binnen vijf minuten lag de aansluitingstreffer al in het Trinitas-netje, Brent de Wijs ramde de bal vol overtuiging achter de kansloze Ramon Doomen. Daar bleef het echter niet bij, binnen vijf minuten stond de gelijkmaker al op het scorebord. Nu was het Miquel de Wijs die toesloeg, hij kopte fraai binnen na een goede aanval van de blauwhemden uit Nieuwkuijk.

Daarna ontstond een soortement van een status quo, Trinitas wilde wel maar had de frisheid niet meer na het zware programma, Nieuwkuijk koesterde het punt in de strijd om degradatie. Echt spannend werd het niet meer op een vermeende strafschop voor de bezoekers na. Niet veel later werd een remisevoorstel door beide ploegen getekend en floot scheidsrechter van Kuijk voor het eindsignaal.

Vriend en vijand waren het er na de wedstrijd over eens dat op de uitslag weinig af te dingen viel. Nieuwkuijk stak een belangrijk punt voor klassebehoud in de tas. Trinitas mocht ook niet mopperen, sinds eind oktober werd niet verloren en de tweede periode was een prooi voor de ploeg van Pierre van Berkel. Voor Trinitas Oisterwijk een prachtige mijlpaal in de geschiedenis!