uitpunt

Tentoonstelling Religie in Beeld dit weekend nog te zien


Afgelopen zaterdag werd in galerie De Verdieping op het St. Jansplein de tentoonstelling Religie in Beeld geopend.

Onthulling van het bord.

Ernst Schade laat met treffende beelden zien wat dat in de wereld betekent. Hij verwierf internationale bekendheid als fotograaf door deelname aan diverse internationale tentoonstellingen. In zijn arbeidzaam leven was hij tropisch landbouwkundige en werkte hij onder andere in Zambia, Mozambique, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Guinee-Bissau. Dat waren zijn inspiratiebronnen. Hij woont thans in Lissabon.

In de filmhoek kunt u op het grote videoscherm genieten van een schitterende film, gemaakt door Hans van Brunschot en Peter Verheijen. Deze belicht het bijzondere interieur van de kerk van St. Jans Onthoofding. Vervolgens kunt u kijken naar een indrukwekkende video-presentatie van fotowerken van Ernst Schade. Tot slot ziet u een korte filmimpressie van de Mariakapel waarbij oud pastor Theo Te Wierik het vredesgedicht voorleest. Ook zijn er (oude) foto’s van de kerk en de Mariakapel te zien. Daarnaast vindt men er kerkelijke attributen en bidprentjes.

Deze tentoonstelling is te bezoeken op 23 en 24 april tussen 11 en 17.00 uur.