ondernemers

Succesvolle Kindermuziekweek in Tiliander smaakt naar meer


Op zondag 10 april werd in Oisterwijk de eerste Kindermuziekweek afgesloten met een spetterend muziekspektakel. Met het instapensemble en opleidingsorkest van Koninklijke Harmonie Asterius, 3 veelbelovende bands van Groovability en een intro én afsluiting van DJ Tivwel was er voor iedere bezoeker wat wils.

Een volle zaal; een goed gevuld podium (Foto: Kees Staps)

Na een energieke binnenkomst op de beats van Tivwel opent presentatrice Marloes van der Sterre het Kindermuziekfeest voor een volgepakte Tilianderzaal. Met een afwisselend programma waarbij verschillende instrumenten en muziekstijlen elkaar afwisselen wordt vaak enthousiast meegezongen en gedanst door de kinderen in de zaal. Organisator vanuit Asterius Mark van Genechten kijkt tevreden terug: ‘Een volle zaal vol Oisterwijkse kinderen die zien hoe gaaf het is om sámen muziek te maken, dat geeft energie!’

Het afsluitende evenement van de Kindermuziekweek was gratis te bezoeken en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Voor zowel het publiek een leuke middag als voor de jonge muzikanten, die in veel gevallen hun eerste optreden hebben gegeven in een afgeladen zaal. Dat het concert gratis bezocht kon worden is ook te danken aan de subsidie en steun die werd gegeven via de MIGO (Maatschappelijk Innovatiefonds Gemeente Oisterwijk).

Asterius is al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar, want zo’n middag smaakt naar meer. Samen met o.a. Bibliotheek Midden-Brabant en Groovability wil de vereniging de volledige Kindermuziekweek van 2023 vullen met leuke, muzikale activiteiten. De Kindermuziekweek vindt in 2023 plaats van 24 maart t/m 2 april.