Krekul

Roken bij Sla Raak Oisterwijk vanaf nu taboe


Tennis en Padel vereniging Sla Raak in Oisterwijk heeft besloten om de vereniging per heden Rookvrij te maken.

Op het terrein en bij de ingang van het park aan de Moergestelseweg is het niet meer toegestaan om te roken. Het bestuur is van mening dat het niet meer bij deze tijd past om de jeugd te confronteren met roken tijdens sportactiviteiten.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Padel bij Sla Raak Oisterwijk (Foto: Paul Francken)

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Visie
De rookvrije vereniging is een onderdeel van het beleid van Sla Raak. Sla Raak streeft ernaar om een duurzame en gezonde sportvereniging te zijn die een voorbeeld functie heeft binnen de sport, zo zijn onlangs een groot aan tegels vervangen voor groen (struiken en bomen) en is overal op het park de verlichting vervangen voor LED verlichting. De komende jaren zal de vergroening van het park verder worden door gezet. Door aantrekkelijke lidmaatschappen voor de jeugd is het aantal leden flink gegroeid binnen de club, een rookvrije vereniging hoort daar dus gewoon bij.

DTZ logo low