themake

Rebirth Haaren zorgt voor wat extra drukte en er zijn nog kaartjes


De wegbewijzering zal niemand ontgaan zijn; het is komend weekend weer Rebirth Festival Haaren. Sinds de gemeentelijke herindeling is het terrein formeel overigens net over de grens in Helvoirt gelegen, maar dat doet aan de betrokkenheid met het Haarense niets af, onder andere met veel van de honderden vrijwilligers.

Rondleiding

Helaas kon de rondleiding voor omwonenden dit jaar niet doorgaan. De organisatie liet weten dat de opbouw vertraging had opgelopen en het was daarom woensdagavond voor bezoekers nog niet veilig genoeg het terrein te betreden. Wat niet wegneemt dat het de moeite waard is even op een veilige afstandje een kijkje te gaan nemen, naar de immense tenten, het gekrioel van vele handen die van deze enorme klus ‘licht werk’ maken.

Rebirth Haaren (Foto: Michelle Bosmans).

Milieustraat

Ondanks dat het evenement vanwege de gemeentelijke herindeling formeel in Helvoirt – en daarmee gemeente Vught – is gelegen, heeft ook Gemeente Oisterwijk met het evenement te maken. Zo zijn er op diverse wegen van en naar Haaren verkeersmaatregelen genomen om alle toeleveranciers, bussen, taxi’s en parkerende bezoekers de juiste weg te wijzen. Ook is voor een goede doorstroom de milieustraat in Haaren op zaterdag vanaf 11.30 uur gesloten. Die van Oisterwijk is tot 16.00 uur open (en op andere dagen, klik hier), maar vanwege verwachte drukte vraagt de gemeente om die zaterdag een ritje naar de milieustraat naar een ander dag te verplaatsen.

Drukte

Het festivalterrein, tussen Haaren en Helvoirt (Bron: Google Maps)

Het mag duidelijk zijn dat er ook op andere plekken rondom Haaren op 8 tot en met 10 april meer drukte verwacht wordt. Er zijn verschillende routes ingesteld naar parkeerterreinen voor bezoekers en touringcars en de kiss&ride plek. Vanaf het NS-station in Oisterwijk rijden pendelbussen af en aan, dus ook die route is drukker dan gewoonlijk. Hier en daar zullen er ook bezoekers langs de weg lopen; goed om rekening mee te houden.

Klachten

Voorgaande jaren viel het mee; het evenement is goed georganiseerd en bewoners accepteren over het algemeen enige overlast voor een mooi evenement. Toch kan het zijn dat er iemand vragen heeft, of indien nodig een klacht wil melden. Dit kan bij de organisatie. Stuur een persoonlijk bericht via Facebook Messenger  of een e-mail naar info@rebirth-festival.nl. Bellen kan ook, via 06-51300044. Officiële klachtmeldingen kunt u doorgeven via de milieuklachtencentrale van de omgevingsdienst.

Tickets
Tot slot zijn er voor de liefhebbers nog tickets verkrijgbaar voor de vrijdag en zondag; de zaterdag is uitverkocht. Lees meer hierover op de website van Rebirth Festival.

Tot slot; binnenkort sfeerproeven bij LOVO!

Wij wensen organisatie, vrijwilligers en bezoekers veel plezier!