bosch car service

Ranti Tjan neemt afscheid van EKWC Oisterwijk


Op 1 juni start Ranti Tjan met een nieuwe baan als directeur bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

Ranti Tjan geeft graag uitleg over het EKWC (Foto: Carien van de Pas).

‘In twaalf jaar EKWC heb ik ontzettend veel geweldige en inspirerende mensen ontmoet. Vooreerst staf, deelnemers en RvT van het EKWC, dagelijks een bron van verrijking, plezier en inspiratie en redenen om de zware baan van directeur van het EKWC met licht gemoed te doen. En dan de vele, vele sympathisanten van het centrum, de collega werkplaatsen, museumdirecteuren en conservatoren, de subsidienten van Ministerie, Provincie en fondsen, de Oisterwijkse buren, de vele internationale relaties. Alumni en potentiele deelnemers, de kunstacademies en de critici, onderzoekers en naaste vrienden en familie, allen met geloof en vertrouwen in mijn directeurschap. Ik weet zeker dat ik velen van jullie nog met regelmaat zal tegenkomen!’

Op zondag 15 mei, tijdens Test Case, neemt Ranti afscheid van het Europees Keramisch Werkcentrum, dat bij de herbestemming van KVL naar Oisterwijk kwam. Het EKWC is een internationale plek voor kunstenaars.

Wij danken Ranti voor de fijne samenwerking, en wensen hem veel werkplezier in Den Haag.