lezing goed oud worden

Parelfair Oisterwijk zoekt sponsoren voor sociale activiteiten


Na de overname van het Rode Kruis afdeling Oisterwijk door Tilburg, zijn de sociale taken van het Rode Kruis, zoals de Welfair, de creativiteitsmiddagen e.d., in een zelfstandige stichting verder gegaan, genaamd Parelfair. Parelfair organiseert ontspanningsactiviteiten voor inwoners van de gemeente Oisterwijk (alle 4 de kernen).

Met name mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben, kunnen deelnemen aan de activiteiten die Parelfair organiseert. Begeleiding vindt plaats door geschoolde zorg en eerste hulp vrijwilligers. Met veel enthousiasme worden de activiteiten na een lange Corona-pauze hervat. Om de activiteiten een flinke (financiële) boost te kunnen geven zoekt Parelfair naar sponsorgelden om het komende jaar weer bijvoorbeeld dagtripjes te kunnen organiseren zoals een bus- of bootreisje en een verzorgde vakantie.

Ontspanning
Twee woensdagmiddagen per maand van 13.30 t/m 16.00 uur staat het gebouw aan de Blokshekken 6 te Oisterwijk open voor creatieve middagen. Deze middagen worden goed bezocht, maar nieuwe gasten zijn altijd welkom, er is nog plaats. Kom gerust eens kennismaken! Parelfair heeft een verlengde personenbus voor gasten die met bed en al vervoerd worden, om naar de voor hen gewenste adressen of activiteiten c.q. uitstapjes te brengen en weer op te halen. Een bijdrage in de kosten wordt hiervoor gevraagd. Op de bus rijden ervaren vrijwilligers die deze verantwoordelijke taak op zich nemen.

Het gebouw van Parelfair aan Blokshekken in Oisterwijk (Bron: Google Maps)

Wie op wat voor manier ook wil meedoen, een bijdrage wil leveren of andere informatie wil verkrijgen of delen, kan contact opnemen met Marian Diemers, bel 06-55748521 of mail mariandiemers@gmail.com.

Nijmeegse vierdaagse

Al jarenlang wordt gezien, dat steeds meer Nijmeegse Vierdaagse lopers voor hun wandelprestatie sponsors zoeken, om met het zo bijeengebrachte geld een goed doel financieel te kunnen steunen. Dat is een heel mooie ontwikkeling. Parelfair Oisterwijk haakt daar op in en heeft het idee opgevat om ter ondersteuning aan haar activiteiten een beroep te doen op alle deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse uit Oisterwijk, Moergestel, Heukelom, Haaren, om samen met hen een sponsoractie te organiseren.

Het volbrengen van een Nijmeegse Vierdaagse vergt van de deelnemer een stevige inspanning van lichaam en geest, ongeacht de dag-afstand waarvoor hij/zij gekozen heeft. De wandelaars oogsten begrip en bewondering van familieleden, vrienden, collega’s, buurtgenoten en kennissen. Deze willen dit graag op de een of andere wijze tot uitdrukking brengen. Als de wandelaar bij hen aanklopt met de vraag of ze zijn/haar wandelprestatie willen sponsoren ten bate van een goed doel zullen zij meestal bereid zijn een steentje bij te dragen. Daarmee kunnen zij immers de te leveren prestatie belonen en van hun “meeleven” blijk geven.

Parelfair Oisterwijk vraagt alle vierdaagse lopers die zich door dit plan aangesproken voelen zich vòòr 18 mei te melden bij Parelfair medewerker Herman Donders, bel 06-20791978 of mail hfjdonders@home.nl Voor degenen die zich aanmelden organiseert Parelfair een voorlichtingsavond op woensdag 18 mei om 20.00 uur aan Blokshekken 6 in Oisterwijk. (voorheen Rode Kruis gebouw)

DTZ logo low