ondernemers

Paaseitjes van de burgemeester bij Olivier Moergestel


‘Er was nog nooit zoveel plezier – als in het huis van Olivier’. Dat zong burgemeester Hans Janssen destijds bij de opening van het Moergestelse ouderinitiatief in het Antonius Huis langs de Reusel.

Het is feest bij Olivier in Moergestel.

Twaalfenhalf jaar later was Janssen weer van de partij om de bewoners van Olivier te feliciteren met hun koperen jubileum. Behalve een pot paaseitjes bracht de burgemeester zaterdag ook zijn ambtsketting mee.

Thijs en Harm grepen meteen hun kans. Met de zilveren ketting van Janssen om de nek konden ze zich even burgemeester te voelen.

Het was Janssen zo al snel duidelijk dat de sfeer er nog altijd goed in zit bij Olivier. De twaalf bewoners, ieder met eigen beperkingen én talenten, hebben hun draai gevonden in de Moergestelse gemeenschap.

Olivier Overdag
Janssen kreeg ook nog de film ‘Olivier Overdag’ te zien, die rondom het 10-jarig bestaan werd gemaakt. Hij kreeg zo een beeld van de activiteiten (werk of dagbesteding) van de twaalf buiten het wooninitiatief om.

De burgemeester zag Guy aan het werk op de kwekerij achter de trappistenabdij; Harm bij de WSD in Boxtel; Ingrid in en om de Kerkhovense molen; Thijs bij Artenzo in Tilburg; Patrick op basisschool De Vonder in Moergestel; Marjoleine op zorgatelier Walap in Oisterwijk; Jacqueline bij Vincentius in Udenhout; Hanneke bij Wout in Moergestel; Tijn in Herberg Den Hemel in Hilvarenbeek; Junis in de catering voor de Rabobank in Oisterwijk; en Paulien in het Stan Café van Stanislaus (waar Junis inmiddels ook werkt).

Zelf zat Hans Janssen ook in de film (zie onder). Op zijn werkronde in het kantoor van de gemeente Oisterwijk kwam Leroy de burgemeester van oud papier bevrijden.

Voor hij vertrok wilde Janssen nog weten wie nu eigenlijk de burgemeester van Olivier was. Niemand dus. ,,Ik hoor het al”, concludeerde Janssen. ,,Het gaat er hier net als in de gemeenteraad aan toe: de meeste stemmen gelden.”