uitgelicht

Oysters Oisterwijk richting kampioenschap


Oysters II stevent op kampioenschap af; het eerste team is nagenoeg veilig.

Rugby met Oysters Oisterwijk.

In een zinderende wedstrijd wist het tweede Oystersteam, gecoacht door Logan Maxwell (Schotland) de overwinning in Maastricht te pakken. Maastricht, door een een tekort aan voorwaartsen, van de eerste naar de derde klasse teruggezet, is een geducht tegenstander. Niet alleen beschikt het over vele talenten (studenten in de Limburgse hoofdstad), er wordt gespeeld op een kunstgrasveld met een “Multisport status”. Dat komt in praktijk neer op “eigenlijk ongeschikt voor alle sport”.

In het eerste bedrijf leek het op een overwinning uit te draaien voor de Maastrichtenaren. Bij rust stond het 21-5 voor de Limburgers. Toen de Oysters gingen rugbyen kantelde de wedstrijd. Maastricht was erin geslaagd om bijzaken tot hoofdzaken te maken en de jonge ploeg van de Oysters ging daarin mee.

Maar met snelle aanvallen en een superscherp vizier van kicker en aanvoerder Matteo Thissen werd uiteindelijk toch de zege veilig gesteld. Door de overwinning neemt Oysters II de leiding over van Maastricht. Over 2 weken wordt deze wedstrijd opnieuw gespeeld maar dan in Oisterwijk (Boxtel) Wat een -feest als dat juist tegen deze “Maraboes (de studentennaam van de club) kan worden bewerkstelligd.

Door een ruime overwinning van 62-15 tegen het Middelburgse Oemoemenoe speelde het team van Oysters I zich nagenoeg veilig in de Ereklasse. Maar de lat is door de groep hoger gelegd; eerste worden in de Trophypoule.

Oysters III blijft in het spoor van Ducks/Oysters IV. Zij versloegen ORC Black Bulls. De vooraf sterk ingeschatte tegenstander uit Stevensbeek kwam,, helaas, helaas, met een incompleet team naar Oisterwijk gereden.