ondernemers

Oysters na overwinning op weg naar de Trophy titel

Oysters 1 verslaat ASCRUM voor de 2e keer! Ze zien uit naar een overwinning in de Trophy-poule.

De Oisterwijk Oysters tegen ASCRUM (Bron: Oysters )

Onder aanvoering van uitblinkers Diede Brekelmans en de jonge Coen Brouwers toonde Oisterwijk Oysters zich duidelijk sterker dan de ploeg uit Amsterdam. Ascrum werd op tal van fronten afgetroefd door het creatieve spel van de thuisploeg Verzilveren Oysters kwam al na 10 minuten op een 5-0 voorsprong door een fraaie try van Joaquin Girado.

In de twintigste minuut tilde Diede Brekelmans de voorsprong naar 12-0 door een try te drukken en aansluitend de conversie te verzilveren. Enkele minuten later was het de Coen Brouwers die zijn tweede try in het eerste team wist te maken en de conversie wist te verzilveren. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 19-0. Na de pauze zorgde Kees Kuijpers ervoor dat de voorsprong vergroot werd naar 24-0. Een benutte conversie en een verzilverde penalty tussen de palen van Brouwers brachten de stand naar 29-0.I

Ascrum bepaalde in de laatste vijf minuten met een try de eindstand op 29-5. Er zijn momenteel nog 4 teams in de race om de kampioenstitel. De Cubs (11-13 jaar) zijn daarbij wel afhankelijk van andere teams maar de Junioren (14-16 jaar) zijn koploper en kunnen hun seizoen bekronen door op donderdag 14 april de Rotterdamse Rugby club in een avondwedstrijd (19.30 uur) te verslaan. Dan spelen ook Oysters II en Oysters IV (in een cluster met de Ducks uit Boxtel) nog voor de prijzen.