ondernemers

Op vakantie naar Oostenrijk *


Een reis naar Oostenrijk begint al met de voorpret. Alleen het zoeken naar welke plaats je in Oostenrijk wilt om te genieten van een welverdiende vakantie, is al super leuk. Dan begint daarna het uitkijken naar die heerlijke vakantie. Nu nog de perfecte camping zoeken!

Oostenrijk; de plek voor natuurliefhebbers!

In Oostenrijk kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. In het schitterende landschap en de prachtige natuur kun je volop van genieten op verschillende manieren. Er zijn ontzettend veel buitenactiviteiten die er te doen zijn. Het maakt niet uit of je wilt zwemmen of een heerlijke wandeling wilt maken. Wanneer je ook nog eens van kamperen houdt kan je op zoek gaan naar de beste campings in Oostenrijk. Uiteraard kan je ook nog andere leuke dingen ondernemen zoals de geboorteplaats van Mozart en paleizen en kastelen bezoeken en de mooiste architectuur bewonderen.

De mooiste plekjes in Oostenrijk…

Populaire gebieden voor een campingvakantie in Oostenrijk

Voor de beste campings in Oostenrijk heb je de keuze uit verschillende, prachtige streken. Karinthië ligt in het zuiden van het land en grenst aan Italië en Slovenië. In dit gebied kan je volop genieten van de natuur en een vakantie in de buitenlucht. Je kunt er veel vissersdorpjes aan de meren vinden en er zijn veel mogelijkheden voor wateractiviteiten.

In het midden van Oostenrijk ligt de gastvrije en interessante Regio Stiermarken. Daar liggen de sprookjeskastelen en het centrum wordt doorsneden door de Donau. Hier vindt je betoverende bossen en golvende heuvels en ook de stad Graz. Dit is het groene hart van Oostenrijk.

De meest diverse regio is het noordoosten van Oostenrijk, waar het land grenst aan Slowakije en Tsjechië. Hier liggen bossen met dennen en eiken, mooie alpenweiden en schilderachtige beken en rivieren. In het hart van deze regio ligt de hoofdstad Wenen en daar kan je de historie van klassieke muziek vinden.

De beste campings in Oostenrijk

Wanneer je op zoek bent naar een fijne, mooi gelegen camping in Oostenrijk, kan je bij Vacanceselect een ruim aanbod vinden op verschillende bestemmingen. Een populair en mooi resort is bijvoorbeeld Bella Austria in Stiermarken. Dit is een gezinsvriendelijke camping in de bergen waar je veel van de frisse lucht kunt genieten. Je kunt de dagen daar op verschillende manieren doorbrengen en er zowel een actieve vakantie van maken als lekker relaxen.

Wanneer je meer van het sporten bent dan is Sportcamp Woferlgut de plek waar je moet zijn. Hier ben je omringd door bergen en in de avond kan je volop genieten van een sprookjeslandschap. Op deze camping kan jong en oud zijn hart ophalen met sporten: er is een meer, zwembad, veel natuur, een klimwand, een indoor speelparadijs en nog veel meer.

Wat is er te doen als je kampeert in Oostenrijk

Geniet van de natuur en ben lekker actief bezig. Je kunt zwemmen, wandelen, klimmen en raften. Er zijn excursies voor fans van klassieke muziek, musea, paleizen en kastelen en nog veel meer. Kortom, tijdens je kampeervakantie in Oostenrijk gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer