carnaval 2023

Nemelaer Haaren wint bij koploper HVCH Heesch


De koploper HVCH was in Heesch nog ongeslagen. Nemelaer toonde dat de 1-5 thuis nederlaag geflatteerd was.

Haaren tegen Heesch

In Heesch werden geen cadeautjes weggegeven, verre van dat. Het collectief stond als een huis en de 2 mooie doelpunten voor de pauze waren zeker niet gestolen. Na de thee was het niet mooi maar wel effectief. Het lukte de gastheer maar sporadisch voor enig gevaar te zorgen. De aansluitingstreffer viel een kwartier voor het einde maar het was Nemelaer wat richting het einde wat de eindstand bepaalde.

De teams zijn in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Een doorgebroken Luuk Vermeer wordt gevloerd. Gele kaart voor Roefs. Joeri Vugts knalt de vrije trap schitterend binnen. 0-1(16). De koploper probeert druk te zetten echter Nemelaer komt daar regelmatig goed onderuit. Kort voor de pauze lanceert Jasper van Venrooij zichzelf. Na een lange sprint geeft hij vanaf de achterlijn strak voor. Joeri kan bij de 2e paal de perfecte voorzet simpel binnen tikken. 0-2 (45). In de tweede helft is het vooral tegenhouden bij Nemelaer. HVCH is onzorgvuldig en weet maar sporadisch gevaarlijk te worden. Naarmate de wedstrijd vordert zakt ook het geloof weg terwijl Nemelaer steeds meer het gevoel krijgt dat er daadwerkelijk 3 punten gehaald kunnen worden. Enigszins onverwacht knalt vd Hurk toch de aansluitingstreffer binnen vanaf 17 mtr. 1-2(74). Heel even lijkt HVCH misschien toch nog een resultaat te kunnen halen maar het lukt hun niet om een continue druk uit te voeren op het sterke collectief van Nemelaer. Nemelaer heeft veel moeite om goed om te gaan met de ontstane ruimte. Joeri wordt gevloerd op rand strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter Meijers spaart Roefs voor zijn 2e gele kaart. Luuk knalt de bal hard richting doel. Giel vd Ven kan de rebound van dichtbij binnen tikken. 1-3 (87). Een degelijk Nemelaer behaald een knappe overwinning wat perspectief biedt voor de resterende wedstrijden.

Door het terugtrekken van NEC en de overwinning stijgt Nemelaer een aantal plaatsen op de ranglijst en is het a.s. zondag vrij. Op 1 mei staat de wedstrijd FC Eindhoven/av – Nemelaer op het programma.