uitgelicht

Moergestel gaat voor Paasbest


Na de coronaperikelen kregen een aantal lieden last van zogenaamd Lentekriebels. Ze staken de koppen bij elkaar om een passend evenement rond Pasen te maken.

Door de samenwerking van Galerie de Verdieping, het Parochiebestuur, de stichting Erfgoed Moergestel en die van de Vrienden van St. Jan is er een mooi programma ontstaan dat gratis toegankelijk is. Het evenement opent op Paaszaterdag met een tentoonstelling in de galerie, getiteld: Religie in beeld. Ernst Schade laat met treffende beelden zien wat dat in de wereld betekent. Ook zijn er (oude) foto’s van de kerk en de Mariakapel. Daarnaast vindt men er kerkelijke attributen en bidprentjes.

Ook kan men op Paaszaterdag tussen 10 en 16 uur op eigen gelegenheid een twintigtal kunstenaars of bedrijven bezoeken. De bewoners van Stanislaus kunnen op 1e Paasdag met hun familie op zoek naar wat paaseieren die in het Park worden verstopt.

Op Tweede Paasdag is er om 14.30 uur een bijzonder concert in de kerk St. Jans Onthoofding met o.a. als deelnemers: het koor Cantate Domino, het Lindenkwartet, een saxofoonensemble o.l.v. Klaas Smits en de organisten Ingeborgh Vugs en Wim Jansen.

Kortom, een welkom en gastvrij Paasevenement, met onder in beide flyers alle informatie!