ondernemers

Je mag hier in Haaren niet op het plein parkeren


Formeel was het al zo, maar het bleek voor veel parkeerders niet duidelijk.

Parkeren op het plein voor het oude gemeentehuis is niet toegestaan. Voorheen mocht dat wel, maar sinds de herinrichting niet meer. Het plein valt binnen een zone, waarin parkeren alleen in de vakken is toegestaan en met een parkeerschijf. Geen vakken, dus niet parkeren, het kan zomaar een boete opleveren.

Borden zijn geplaatst om de situatie duidelijk te maken (Foto: Joris van der Pijll).

Het blijft lastig met zo’n zone, waarvan het begin en eind een straat terug met een klein bordje is aangegeven. Recent bleek dit tijdens een raadsvergadering, omdat dit niet voor iedereen voldoende duidelijk is. Zelfs raadsleden parkeren er wel eens, zo bleek. Gemeente Oisterwijk heeft daarop extra borden geplaatst.

Let op!
Ook op andere plekken binnen de zone, is parkeren niet toegestaan, behalve in parkeervakken en met parkeerschijf, tot de aangegeven maximale parkeerduur. Dus ook in de andere straten goed opletten!