uitpunt

Het KVL Velleke: We can take the car


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Goed drukken

‘Omdat we allemaal rustig willen drukken, en daar verder geen narigheid van willen hebben, komt er een hogedruk-apparatuur…’ Drukken? Nee het gaat hier niet om het drukken van dit krantje, en ook niet voor het drukken van reclamedrukwerk. Het betreft een blijkbaar noodzakelijke aanpassing van het riool: ‘Een goede af- en doorgang is hiermede verzekerd.’

Benzine

De singel van Myria Poda, met daarin twee medewerkers van de KVL, uitgegeven door Mirasound.

Ai, de benzineprijs gaat weer met 2 cent omhoog en komt daarmee op 98 cent, Gulden cent. In euro’s is dat 0,44 euro. Dat waren nog eens leuke tijden, hoewel men daar ook toen vast anders over dacht.

Myria Poda

Deze duizendpotige (letterlijke vertaling) band speelde in 1976 op het bedrijfsfeest van de KVL, maar pas nadat ze bij de TROS en ook via de NCRV te beluisteren waren. Twee van de leden – Hans de Turck en Rens Copal – waren KVL medewerkers. Ze waren volgens deze twaalfde editie van ’t Velleke al bezig met de opname van  hun eigen singel; wij denken dat dit het nummer ‘We can take the car’ betreft.

 

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities