uitgelicht

Fietspad Moergestel duurde langer maar wordt niet duurder


Gemeente Oisterwijk is na een proces van vijf jaar alsnog gestart met het fietspad langs de Broekzijde tussen Haghorst en Moergestel.

Renske voerde actie voor een fietspad, ze werd aangereden op deze weg. Ze werd hierover bevraagd door Omroep Brabant. (Foto: Joris van der Pijll)

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat dit deel lang op zich heeft laten wachten: ‘Voor het tweede deel moesten we meer grond aankopen en moest het bestemmingsplan worden gewijzigd.’ Het eerste deel van het fietspad is aangelegd in 2019; het tweede deel komt nu aan de beurt. Na acties van bewoners en jeugdige weggebruikers, en de politiek die zich hiervoor heeft ingezet, werd in 2017 besloten dit fietspad aan te leggen. De realisatie zal dit jaar plaats vinden. De Broekzijde zal tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk worden afgesloten en het werk geeft uiteraard enige belemmeringen voor het verkeer. Gemeente Oisterwijk zal zorg dragen dat onder andere afvalinzameling en hulpdiensten door kunnen gaan, en woningen bereikbaar blijven.

Duurder?

Hoewel veel kosten van bouwmaterialen en personeel de afgelopen jaren zijn toegenomen, verwacht Gemeente Oisterwijk niet dat het fietspad duurder uitvalt dan begroot. ‘Er is destijds een bedrag door de raad vastgesteld van €1,19 miljoen. De verwachting is dat het project binnen dat budget wordt gerealiseerd.’