bosch car service

Dinsdag gaat de wandeling tussen Oisterwijk en Moergestel


De wandeling op 5 april, het is dan weer de eerste dinsdag van de maand, volgt de scheidingslijn tussen Moergestel-Oisterwijk.

Een mooie club wandelaars lopen mee.

Per 1 januari was het vijfentwintig jaar geleden dat de gemeenten Moergestel en Oisterwijk werden samengevoegd. Daarmee vervielen de oude gemeentegrenzen, maar de grenzen tussen beide dorpen bleven natuurlijk in stand. Waar deze grenzen zo ongeveer liggen weet bijna iedereen, maar dat is niet zo in het gebied waar wij op de volgende Eerste dinsdag van de maand april ( 5 april) gaan wandelen. Dat is namelijk het bos en vennengebied ten noorden van de Zandstraat in Moergestel. Een prachtig natuurgebied met een rijke variatie aan bossen en nog meer aan vennen. We starten onze wandeling bij café het Stokske en passeren dan achtereenvolgens het Kolkven, het Lammerenven, de Rosep, het Voorste Goorven, het Heiven, de Bouwkuip, het Diaconieven en het Brandven. Vandaar terug naar het startpunt. Afstand ca. 7,6. Zie routekaartje.

De wandeling

Het is weer zoals inmiddels gewoonte is geworden een rustige wandeling, met enkele korte rust stops, met een gematigde lengte ( 7,6 km), op een redelijke starttijd (half 10) en voor de lunch weer terug bij de startlocatie, waar voldoende parkeergelegenheid is voor fiets en auto. Zoals uit de massale deelname aan de tocht op 1 maart is gebleken (zie foto) een gewild concept voor ieder die er even op uit wil en niet in staat is langere wandelingen te maken. Eveneens een mooie gelegenheid om sociaal contact te hebben, zeker indien je ook als alleenstaande de natuur in wilt.

Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is voor ieder vrij. Je bent welkom. Wil je meer info of wil je de routekaart in je mailbox ontvangen, meld dat dan aan het volgende mailadres: pgelden@home.nl.

Zie hier de route…