The Make

Denk bij opvang Oekraïense vluchtelingen ook aan uw verzekeringen *


Stel jij je huis open voor Oekraïense vluchtelingen? Dat is te prijzen! Terwijl je druk bent met de voorbereidingen, denk je waarschijnlijk niet aan je hypotheek of je verzekeringen. Logisch. Hier in het kort een aantal zaken waar je toch even bij stil moet staan.

Regiobank en Midden Brabant Advies aan de Baerdijk in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Woonverzekering

Het opvangen van vluchtelingen in je huis, in een bijgebouw of in je vakantiehuis kan van invloed zijn op je woonverzekeringen: daarmee bedoelen we je inboedel- en opstalverzekering. Breng je verzekeraar of financieel adviseur daarom op de hoogte van de veranderingen of kijk of je verzekeraar specifieke informatie over dit onderwerp op de website heeft staan.

Aansprakelijkheid

Stel dat een Oekraïens gezin bij je logeert en een spelend kind trapt per ongeluk een voetbal door het raam van de buren? Op de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen zal dergelijke schade meeverzekerd zijn omdat iemand die je tijdelijk in huis opneemt, gelijk staat aan bijvoorbeeld een logé. Kijk wel even of dat bij jouw verzekering ook zo is.

Hypotheek of verhuurder

Ook je hypotheekverstrekker (zoals de bank) of je woningcorporatie/huisbaas wil het graag weten wanneer je vluchtelingen opvangt in je woning of in een bijgebouw. Sommige geldverstrekkers hebben hier specifiek iets over in de voorwaarden staan. Ook is een woningcorporatie in de regel niet blij met ‘overbewoning’. Teveel mensen op te weinig vierkante meters kan veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee brengen.

Veiligheid

Met extra mensen in huis is het niet verkeerd om even na te gaan hoe het staat met de veiligheid. Dat geldt natuurlijk ook voor een bijgebouw dat tot woning wordt omgedoopt. Werken alle rookmelders bijvoorbeeld?

Voor vragen over verzekeringen kunt u terecht bij Midden Brabant Advies op het kantoor aan de Baerdijk in Oisterwijk of bel 013-5212001.

 

Klik en lees hier meer berichten over Oekraïne

 

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer