bosch car service

De Kampeermiepen op bezoek in Moergestel, Oisterwijk en Haaren


Manon en Lisette, in den lande bekend als De Kampeermiepen, waren afgelopen dagen op een camping in Moergestel, en op pad in de omgeving van Oisterwijk en Haaren.

De Kampeermiepen genieten van de mooie omgeving.

Manon (1969) en Lisette (1966) hebben elkaar in 1991 op het werk leren kennen: de Academie van Bouwkunst in Maastricht. Begonnen als collega’s, maar gaandeweg werd de vriendschap steeds hechter. Door de jaren heen ondernamen ze diverse gezamenlijke activiteiten: samen sporten, wandelen, geocachen, skaten, kerstmarkt bezoeken, of culturele uitjes naar bijv. Luik (Lichtjesfeest) en Eindhoven (GLOW en Dutch Design Week). Tot aan hun 25-jarig ‘vriendschapsjublieum’ gingen ze nooit samen met vakantie, maar om dit te vieren boekten ze in december 2016 een lang weekend in een appartement in Antwerpen. Manon woont samen met Ruud en de ‘beestenboel’, waaronder ‘kampeerhond’ Belle en Zonpa, in Holtum. Lisette woont alleen, in Maastricht.

Kampeerhondjes Belle en Zonpa.

Manon kampeerde vroeger met haar ouders in een caravan, met warme herinneringen daaraan. Lisette ging vroeger als kind ‘op kamp’ en later kampeerde ze met vrienden en vriendinnen in een (bungalow-)tent op bijv. een Joegoslavische, Belgische of Luxemburgse camping of op een festivalcamping. Totdat Manon in 2018 belde en zei: “Zin om te kamperen? Ik heb een tentje.” En ik zei: “Daar ben ik wel voor in.” En zo waren De Kampeermiepen een feit!

Op verzoek van Oisterwijk Nieuws, werd door hen een verslag geschreven, met allerlei mooie en leuke ervaringen die beide dames in onze omgeving hebben meegemaakt. Ja, er valt ook iets te ‘miepen’, maar zo te lezen was het vooral een heerlijke vakantie, waar we uiteraard graag aandacht aan geven.

Hun verslag leest u; hun foto’s ziet u hier (klik).

Het kasteel van Haaren.