vacature

Beeldbank Oisterwijk: Koninginnendag


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Koninginnedag 1987

Koninginnedagfestiviteiten op De Lind in 1987 (Fragment uit de film van LOVO)

30 april 1987. Even 35 jaar terug in de tijd. Koningin Beatrix was pas 7 jaren ‘Vorstin der Nederlanden’. Bovendien vierden we toen de verjaardag van de Majesteit op 30 april en niet -zoals nu- op 27 april. Trouwens, Beatrix was niet jarig op 30 april. Zij bepaalde bij haar inauguratie dat haar moeders verjaardag –Juliana- aangehouden zou worden als feestdag. Wel zo prettig, want de kans op mooi weer op 31 januari is een stuk geringer!

Maar, even terug naar de film uit 1987. Nederland viert Koninginnedag. In Oisterwijk bruist het zoals altijd in het centrum met vele festiviteiten, ook ditmaal onder een heerlijk schijnend oranjezonnetje. Speelde u destijds mee met De Patriotjes of in Showband Taxandria? Reed u mee op ’n versierd kinderfietsje? Sleepte zelfs ’n prijs daarvoor in de wacht?! Help uw herinnering ’n handje door middel van dit filmpje!

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk