ondernemers

Anouk zingt zonder herinnering de sterren van de Wonderland hemel


Hoe ze het doet mag een wonder genoemd worden. Zonder herinnering, maar met een overvloed aan enthousiasme speelt en zingt Anouk Kamp de hoofdrol in de fantasierijke voorstelling Anouk in Wonderland.

Anouk was het mooiste meisje uit de klas; er werd dan ook een uitzending van het gelijknamige programma voor haar gemaakt. Een bijzondere uitzending, want Anouk heeft vanaf haar 28-ste na een hersenbloeding een herinnering die slechts enkele minuten duurt. Het is dan ook wonderbaarlijk dat ze zo goed kan zingen en piano kan spelen, melodieën kan onthouden en nu zelfs de hoofdrol speelt in een theatervoorstelling. Eerder zong ze mee met Jesus Christ Superstar en Danzing Queen; producties van Dave Hanhart. Muziek maken blijkt de beste therapie, en omdat ze ook nog een mooie stem heeft, is het voor het publiek fijn om naar te luisteren.

Anouk Kamp (rechts) speelt de hoofdrol in Anouk in Wonderland.

Alice

Net als Alice in Wonderland, die in haar verhaal steeds in nieuwe verrassende situaties terecht komt, ervaart ook Anouk zichzelf vanwege haar beperkte geheugen telkens in een nieuwe omgeving. Ook al weet ze dat ze ergens is geweest, en de mensen die ze gaat ontmoeten kent (omdat ze veel opschrijft), zijn het steeds weer nieuwe gezichten, nieuwe namen, iedere dag een verrassende dag.

Met diezelfde verrassing neemt Anouk, samen met haar medespelers, u mee door een reis van verwondering. ‘Met zangers van ons popkoor Prestige en muzikanten willen we laten zien wat het betekent als je door een forse hersenbeschadiging geen korte termijn geheugen en geen oriëntatie meer hebt. Ik sta elke dag in verwondering wat er allemaal gebeurt!’

Het EELT Theatercollectief heeft met Anouk zelf in de hoofdrol de fantasierijke voorstelling Anouk in Wonderland gemaakt. Het thema van de voorstelling gaat over Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). De entree voor deze voorstelling bedraagt 30 euro, waarvan de opbrengst gaat naar het NAH huis in Tilburg.

Hulp

Het mag duidelijk zijn dat het enthousiasme en de gedrevenheid van Anouk om haar leven zo prettig mogelijk voort te zetten, ook tot uiting komt in haar muzikaliteit. Ze heeft daar wel organiserende hulp voor nodig, want zonder die hulp loopt ze over van ideetjes en komt er van een werkelijk resultaat niet veel. Zo heeft ze samen met haar pianoleraar een eigen nummer geschreven dat ze onder begeleiding van haar popkoor ook op 23 april ten gehore zal brengen, en krijgt ze bij de organisatie van de theatervoorstelling alle hulp van Monique Zijp (EELT Theatercollectief). Maar de belangrijkste begeleiding in haar leven krijgt ze van haar man Sino, ‘mijn grote steun en toeverlaat, hij verdient wel een dikke pluim!’

Anouk in Wonderland is 23 april om 19.00 en om 21.00 uur te zien en te beluisteren in Tiliander Oisterwijk. Tickets zijn via deze link (klik hier) te bestellen.