The Make

Alzheimer Café Oisterwijk


Het te horen krijgen van de diagnose dementie is heftig. Er blijkt nog veel schaamte te bestaan, men spreekt er niet graag over.

De ontmoetingen van het Alzheimercafé in Oisterwijk .

Gelukkig wordt dit taboe steeds meer doorbroken, dementie is volksziekte nr. 1. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie in de toekomst blijven toenemen. Hierover praten kan tijdens het volgende Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel op dinsdag 19 april. Het thema is Omgaan met dementie, gastspreker is Rianne Pijnenburg, dementie-consulent in Oisterwijk. Omgaan met dementie, hoe doe je dat als naaste of mantelzorger? Aan bod komt o.a. welke gedragsveranderingen er bij mensen met dementie voor kunnen komen. Hoe kun je hiermee omgaan? En waar moet je rekening mee houden.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

DTZ logo low