uitgelicht

Aanleg fietspad van Reusel tot Vinkenberg


Gemeente Oisterwijk start 19 april met de aanleg van het jarenlang verwachte fietspad langs de Broekzijde tussen Haghorst en Moergestel.

Renske voerde actie voor een fietspad, ze werd aangereden op deze weg. Ze werd hierover bevraagd door Omroep Brabant. (Foto: Joris van der Pijll)

Het eerste deel van het fietspad is aangelegd in 2019; het tweede deel komt nu aan de beurt. Na acties van bewoners en jeugdige weggebruikers, en de politiek die zich hiervoor heeft ingezet, werd enkele jaren terug besloten dit fietspad aan te leggen. De realisatie zal dit jaar plaats vinden. De Broekzijde zal tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk worden afgesloten en het werk geeft uiteraard enige belemmeringen voor het verkeer. Gemeente Oisterwijk zal zorg dragen dat onder andere afvalinzameling en hulpdiensten door kunnen gaan, en woningen bereikbaar blijven.

Op 14 april om 19.00 uur is er een informatie avond in ’t Draaiboompje (aanmelden vooraf via ruimte@oisterwijk.nl). Hier krijgen betrokkenen uitleg over de werkzaamheden, omleidingen en andere informatie die voor hen van belang is.