vacature

Aanhouding met politieheli bij hennepkwekerij in Oisterwijk


Donderdagavond zijn er twee verdachten aangehouden bij een hennepkwekerij.

Stekjes en planten werden aangetroffen.

Deze werd aangetroffen in een leegstaand horecapand aan de Vennelaan in Oisterwijk. Het pand wacht op sloop. Bij de politie inzet werd ook een politieheli gebruikt. Politie doet onderzoek; de kwekerij wordt geruimd.

Donderdagavond zag een getuige twee mannen lopen bij een voormalig horeca complex aan de Vennenlaan in Oisterwijk. Er staan diverse gebouwen op het complex die gesloopt gaan worden. De politie kwam met diverse eenheden ter plaatse en kamde het terrein uit.

Al snel werd er een verdachte aangehouden op het terrein. Een tweede verdachte werd uit eindelijk op een dak gezien door de politieheli. Ook de tweede verdachte werd aangehouden.

Er kwam veel politie ter plaatse.

Bij onderzoek van de agenten werden er diverse goederen aangetroffen voor een hennepkwekerij. Ook werd er een hennepkwekerij in werking aangetroffen. Vermoedelijk werden stekjes overgepot in grote potten. Er stonden ongeveer 50 a 75 stekjes klaar. Of de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor de kwekerij is nog onduidelijk.