uitpunt

Vocapella zingt het Mozart Requiem


geannuleerd 10 April van 13:00 tot 14:30 voeren 12 zangeressen, een dirigent en een pianist het requiem uit in het Lodewijkskerkje in Oisterwijk.

Vocapella

Het prachtige Lacrimosa, daar begon het een paar jaar geleden allemaal mee. Al bij het instuderen voelden ze dat deze muziek hen als vocaal ensemble heel goed past. Er volgden andere stukken zoals het Hostias en het Introit, en het smaakte naar meer. Langzaamaan borrelde het stoutmoedige idee op om met twaalf zangeressen, een dirigent en een pianist het Mozart Requiem te gaan uitvoeren. Iets waar je normaal gesproken toch een groot gemengd koor en een flink orkest bij nodig hebt.

Dirigent Jenny van Spaendonk ging hard aan het werk om alle muziek te arrangeren, de zangeressen studeerden alles in, en pianist Rick Schilders ging piano spelen… heel veel piano spelen. Hij speelt alle partijen die normaal gesproken door een heel orkest worden gespeeld.

Vocapella zingt ruim een uur zonder pauze. Gratis entree, waarbij een vrijwillige bijdrage zeer op prijs wordt gesteld.