vacature

Trinitas Oisterwijk na maand uitstel weer aan de bal


Trinitas Oisterwijk mocht afgelopen zondag na een volle maand afgelastingen eindelijk weer om de knikkers spelen. De ploeg van coach Pierre van Berkel kreeg direct een loodzware klus voor de kiezen. Het moest op een koud en vooral winderig Sportpark Verboven in Gilze de plaatselijke trots bestrijden. In de thuiswedstrijd kreeg Trinitas met 1-3 klop tegen de ambitieuze withemden. Qua verliespunten stonden beide ploegen op gelijke hoogte, Trinitas had echter drie wedstrijden minder gespeeld en moest serieus in de achtervolging op Gilze, wat keurig derde stond. Dit keer rolde er een verdiend gelijkspel uit.

Job van Riel zoals altijd fel op de bal. (Foto: André Nouwens).

Het eerste kwartier was duidelijk voor Gilze mede doordat Trinitas achterin niet scherp was. Gelukkig was inval grensrechter Christian van Gestel in de beginfase wel scherp bij een doeltreffende aanval van de withemden, het doelpunt werd na een vlagsignaal wegens randje buitenspel afgekeurd.

Trinitas herpakte zich hierna en werd de betere ploeg. Harm van de Ven en Job Viellevoye waren vaak een plaag voor de Gilze-defensie, maar kwamen steeds net kracht tekort om echt gevaarlijk te worden. Gilze plooide terug en kon eigenlijk alleen nog gevaarlijk worden via standaardsituaties. Uit één van deze situaties lag de bal ineens op de stip voor Ramon Doomen. In een scrimmage zag de scheidsrechter een overtreding, waardoor Willem van Eijk mocht aanleggen vanaf elf meter. Ramon Doomen wenst echter niet te capituleren en ranselde de bal met een katachtige reflex uit het doel. Vlak daarna mochten de ploegen op pauze.

In het tweede bedrijf ging het spanningsniveau een stuk omlaag omdat beide ploegen niet wilden verliezen. Er vielen voor de statistici weinig kansen te noteren en eigenlijk zag het er naar uit de wedstrijd richting een brilstand zou gaan. Toch kwamen de mannen uit Gilze vrij onverwacht op voorsprong. Uit een ouderwetse flipperkastsituatie kwam de bal plotsklaps voor verdediger Tom van Gestel die de 1-0 tegen de Oisterwijkse netten kon frommelen.

Plotsklaps moest Trinitas in de achtervolging, Pierre van Berkel van Berkel twijfelde geen moment ging va-banque spelen. Onze blauwhemden deden er vervolgens werkelijk alles aan maar kregen niet echt uitgespeelde kansen. Net nadat de Trinitas-aanhang zich na het verstrijken van de officiële speeltijd had neergelegd bij een nederlaag, kreeg Trinitas een vrije trap op ruim twintig meter van het Gilzer-doel. Zija Azizov eiste de bal op en schoot de bal vol in het kruis. Als het doelpunt een schilderij zou zijn dan zou het in het Louvre in Parijs hangen, een juweel van een doelpunt.

Vlak daarna was het afgelopen en staken beide ploegen een punt in de tas. Gilze blijft derde, Trinitas kan daar ook komen als het de drie inhaalduels wint. Maar het moet ook achterom kijken, het verschil met de nummer laatst is slechts vier punten.