vacature

Taxandria Oisterwijk niet weg voor woningen


Taxandria Atletiek mag blijven en ook rugby Oysters willen niet weg. Met een ‘blauwe omlijsting’ werd donderdag het raadsdebat over dit onderwerp kracht bijgezet; enkele tientallen sporters toonden daarmee hun bezwaren tegen de voorgenomen plannen.

Sporters maken duidelijk; kom niet aan onze atletiekbaan (Fragment uit de uitzending van Raadsinformatie Oisterwijk)

Het college had aangegeven dat de atletiekbaan van Taxandria weg zou moeten voor woningbouw (die overigens vooralsnog door de provincie is tegen gehouden) en een alternatief voor de sportclub was nog niet voorhanden. De raad heeft nu duidelijk gemaakt dat het uitgangspunt moet zijn dat de atletiekbaan blijft. Ook werd recent door de gemeente aangegeven dat de Oysters hun rugby velden groter willen, en volgens de gemeente meegenomen kunnen worden in een eventuele nieuwe locatie. Maar die club liet later duidelijk weten daar helemaal geen voorstander van te zijn.

De raad was zacht gezegd verbolgen over de communicatie en omgang van het college richting de clubs. Taxandria-voorzitter Roel Bakker spraak de raad daarover aan middels het inspreekrecht; eerder deed hij dat via onze website. Vanuit de raad kwam daarop steun voor de club en werd afkeurend gereageerd op het gedrag van de wethouder. De raad heeft het college de opdracht gegeven een scenario te ontwikkelen waarbij de sportclub kan blijven.