uitgelicht

Peer Paorel vrijwilligersprijs uitgereikt aan Marianne van den Oetelaar


Bij de opening van de nieuwe locatie voor het Sociaal Huis Oisterwijk in het oude gemeentehuis van Haaren is maandagmiddag voor de 19e keer de Peer Paorel vrijwilligersprijs uitgereikt aan Marianne van den Oetelaar.

Marianne van den Oetelaar helpt aan de kassa (Foto: Leny van Schijndel)

Tijdens het juryberaad van medio december is zij door de jury uit 13 aanmeldingen gekozen als winnares. Zij verdient deze prijs door haar jarenlange inzet in meerdere organisaties.

Toen Marianne mocht stoppen met werken heeft ze zich aangemeld als vrijwilligster bij De Zonnebloem. Inmiddels bekleed zij hier een bestuursfunctie als coördinatrice voor de huisbezoeken. Maar hier blijft het niet bij. Zelf gaat ze ook graag een ‘bakske’ doen ‘Gewoon voor de gezelligheid’ of om zieken een hart onder de riem te steken. Daarnaast helpt ze mee bij de bingo en het organiseren van reisjes.

Een andere vrijwillige liefde is stichting Sociaal huis van nichtje Karin Rentmeester en haar man Eric, hier zet Marianne zich zoveel mogelijk voor in. Zo werkt ze mee aan De aanschuiftafel en bij het Naai atelier. Ook is ze caissière bij Ontmoeting in Beweging en brengt ze samen met haar man Cees maaltijden rond voor O’pkikker aan Tafel.

Vrolijke dames bij de Internationale Vrouwendag (Foto: Leny van Schijndel)

Ook bij het inlooppunt draagt ze haar steentje bij als gastvrouw bij brei- en creatieve middagen. Ten slotte mag haar inzet bij toneelvereniging de VOS niet onvermeld blijven. Naast actrice, regieassistent en bestuurslid draagt ze nu mede zorg voor de kleding van de spelers en mag ze ook hier caissière zijn.

Marianna staat altijd voor iedereen klaar. Het geeft haar voldoening om iets voor haar medemens te kunnen betekenen en hun blij te maken. “Als vrijwilliger moet je altijd klaar staan, ook al is het veel,” maar dat woord kent Marianne niet, zij zal altijd paraat zijn.

Het Reuzengilde alsmede onze redactie feliciteert Marianne met haar prijs en hoopt dat ze zich nog lang mag inzetten voor onze samenleving.

DTZ logo low