uitpunt

Ondernemend Moergestel bezwaar tegen woningbouw met beperkt parkeerplaatsen


Ondernemend Moergestel, de ondernemersvereniging van het dorp, heeft bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen voorgenomen woningbouw op het voormalige Avang-terrein. Niet vanwege de bouw van woningen, maar vanwege het structurele tekort aan parkeerplekken; nadelig voor hun klandizie.

Het St. Jansplein in Moergestel (Foto: Gemeente Oisterwijk).

De twee woongebouwen die bedacht zijn voor de adressen Mary Muskensstraat 4 t/m 30 en Kerkstraat 22 t/m 32 in Moergestel zouden volgens berekening door Ondernemend Moergestel 38 parkeerplaatsen moeten krijgen op eigen terrein. ‘Volgens de tekeningen worden er voor die appartementen maar 21 parkeerplaatsen voorzien op eigen terrein ,’  zo laat de club weten, ‘dit zorgt voor extra druk op parkeren in de omgeving. Die druk is nu (zonder dat dit plan gerealiseerd is) al veel te hoog.’

Ook op het reeds gerealiseerde Bommelhof zouden te weinig parkeerplekken zijn. Niet alleen voor de eigen bewoners, maar ook voor bezoekers en personeel. Daarbij komt dat op de donderdag en vrijdag tijdens de markt een deel van het parkeerterrein op het plein bezet is met marktkramen. Het St. Jansplein is volgens de ondernemers op dit moment hard nodig omdat uit omliggende overvolle straten de mensen op het plein parkeren.

Bezwaren dus, tegen woningbouwplannen vanwege een structureel tekort aan parkeerplekken…