carnaval 2023

Oisterwijkse bij Survival realityshow Million Dollar Island


Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de pijlers van het gloednieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island. Romy van de Borne uit Oisterwijk is een van de deelneemsters.

Romy van de Borne uit Oisterwijk (Foto: MaxMore Photography)

Maar overleven in de wildernis met minimale middelen is niet het enige waar het om draait. Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen. Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland?

Oisterwijkse

Million Dollar Island is vanaf zondag 6 maart om 21.30 uur te zien op SBS6. Vanaf één uur na uitzending is de aflevering ook beschikbaar op Prime Video. Dan kijken we ook naar de Oisterwijkse Romy, die deze week op de voorpagina van de Nieuwsklok pronkt!

Honderd kandidaten beginnen de wedstrijd (Foto: MaxMore Photography)

De overige honderd kandidaten komen uit alle hoeken van het land en zijn heel divers. Wat gebeurt er met al deze mensen als ze met elkaar moeten overleven? Worden ze een hechte groep – of juist niet? En wat doen ze met de weinige middelen die voorhanden zijn… is het ieder voor zich of delen ze eerlijk? Overleven is belangrijk, maar vriendschappen opbouwen is essentieel. Door het vertrek van eilandbewoners die opgeven of door het winnen van spellen, worden sommige mensen steeds rijker. Wie verliest wordt waardeloos en moet uiteindelijk naar huis. Totdat er nog maar een paar eilandbewoners over zijn, die in een bloedstollende finale de kans krijgen om al hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash. Maar die op de valreep ook nog alles kunnen verliezen…