uitgelicht

Nemelaer Haaren wint van Brabantia


Eind november 2021 behaalde Nemelaer Haaren de laatste overwinning. Ondanks een aantal goede wedstrijden lukte het niet deze om te zetten tot winst.

Nemelaer Haaren

Op een dramatisch slecht veld waar het niet mogelijk was een mooie pot voor te schotelen moest Brabantia er aan geloven. Nadat Joeri Vugts een bal weet door te koppen komt Giel vd Ven alleen voor de doelman maar hij weet deze kans niet te benutten. Iets later is het wel raak. Giel knokt zich langs zijn tegenstander en geeft strak voor. Joeri controleert de bal en knalt binnen vanaf 12 mtr. 1-0 (17). Voor de pauze komt de voorsprong van Nemelaer niet echt in gevaar.

Na de rust wordt Brabantia een aantal keer dreigend en moet doelman Kamile de Jong zijn kwaliteiten tonen. Na een overtreding waar de goed leidende scheidsrechter Loontjes een gele kaart voor trok kon Ray Maxwell zich niet beheersen. Door zijn frustratie uit te oefenen zorgt hij tevens voor een fikse hoofdwond bij zijn collega Riley de Jong. Door de rode kaart moet Brabantia met 10 spelers verder. Na een korte afkoelingsperiode kan de wedstrijd verder. Brabantia probeert gevaar te stichten bij Nemelaer maar is daar maar sporadisch toe in staat. Als Gijs van Baast een afgeslagen hoekschop van Joeri snoeihard binnen knalt is de wedstrijd gespeeld. 2-0 (75).

Nemelaer behaald een noodzakelijke overwinning en kan zich donderdag richten op de koploper HVCH uit Heesch.