uitgelicht

Lodewijkslezing door Mardjan Seighali in Oisterwijk


Een terugkerende jaarlijkse lezing aangeboden door Stichting Lodewijkskerkje, 17 april van 14:30 tot 15:30 uur.

Mardjan Seighali

Mardjan Seighale, tot 1 april directeur-bestuurder van Stichting Vluchteling- Studenten UAF, is auteur vaan het boek “Tot op de dag”. Het verhaal van een vrouw op zoek naar vrijheid in een onbekend land.

Als Mardjan Seighali op haar zesentwintigste in Nederland aankomt besluit ze alles op alles te zetten om haar leven zin en betekenis te geven. Ook al zijn de herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het regime van ayatollah Khomeini nog vers, ze laat zich door niets en niemand meer tegenhouden.

Dertig jaar later vertelt Seighali haar verhaal, dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld weggestopt had. Samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef ze een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grensoverstijgende liefde.

Zij zal de Lodewijkslezing dit jaar geven; entree is gratis. Een bijdrage voor het behoud van het monument wordt zeer op prijs gesteld.