ondernemers

Jan op ’t Hoog uit Moergestel zevende bij Marathoncompetitie

Op vrijdagavond 4 maart werd in Breda de finale van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie gereden. Dankzij een zevende plaats in de slotwedstrijd behaalde Jan op ’t Hoog van Schaatsclub De Vennen ook een zevende plaats in het eindklassement van deze competitie. Op 5 maart reed Teun van der Linden mooie tijden in Heerenveen en op 6 maart verbeterden Maartje van Dijck en Meeke Kamps persoonlijke records in Tilburg.

Jan op ’t Hoog (tweede met nummer 29) tijdens een marathon (Foto: Jeroen Happel)

Als gevolg van Corona konden afgelopen seizoen slechts tien van de veertien geplande wedstrijden over vijftig ronden in het kader van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie op de ijsbanen van Breda, Tilburg, Eindhoven en Geleen worden gehouden. Jan op ’t Hoog is in de categorie Masters-2 al jaren een trouwe deelnemer aan deze competitie. Door omstandigheden miste Jan aan het begin van het seizoen echter een paar wedstrijden, waardoor een plaats in de top tien van het eindklassement dit jaar niet mogelijk leek. Dankzij een negende plaats op 11 februari in Geleen, een vijfde plaats op 26 februari in Tilburg en een zevende plaats op 4 maart in Breda eindigde Jan toch nog op een mooie zevende plaats in de eindrangschikking.

Als lid van het KNSB Talent Team Zuid heeft Teun van der Linden afgelopen seizoen meer wedstrijden in Heerenveen gereden dan op de ijsbanen in Zuid-Nederland. Op zaterdag 5 maart was hij weer in Heerenveen. Deze keer voor een wedstrijd waaraan ook werd deelgenomen door Japanse schaatsers die al vroegtijdig naar Heerenveen waren afgereisd voor deelname aan de finale om de World Cup op 12 en13 maart. Met 40.97 op de 500 meter en 1:59.79 op de 1500 meter kwam Teun twee keer in de buurt van zijn persoonlijke record (PR).

In Tilburg werden op zondagavond 6 maart wel PR’s verbeterd door Maartje van Dijck en Meeke Kamps. Nadat Maartje 55.89 op de 500 meter had gereden, was zij op 1000 meter met 1:55.96 ruim elf seconden sneller dan haar oude PR. Ook Meeke liet zien dat zij nog veel progressie kan maken door regelmatig aan wedstrijden deel te nemen. Haar 1:04.96 op de 500 meter en 2:14.06 op de 1000 meter waren twee nieuwe PR’s. Vooral de verbetering op de 1000 meter met meer dan vijftien seconden was aanzienlijk. Naast Maartje en Meeke kwamen ook Thomas van Berkel, Karlijn Schellekens en Tom van Dijck op 6 maart in Tilburg aan de start voor een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd): Thomas 42.02 en 1:21.92; Karlijn 43.98 en 1:28.58; Tom 45.27 en 1:31.33.