uitpunt

Het KVL Velleke: Vaccinatie en straatstenen van leer?!


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Afvalberg

Goede zorgen voor personeel…

We spreken over 1975, als ze op de KVL nadenken over hergebruik van afval. Welke mogelijkheden zijn er om de afvalberg om te zetten in bruikbare materialen? Want zoals in bijvoorbeeld Duistland het landschap wordt gevormd door immens grote bergen van steen uit de steenkolenmijn, dat willen we in Nederland niet. Steen? Zouden we stenen kunnen maken van leerafval?

Vaccinatie

Nu weer actueel; ook destijds al bleek men in meerderheid voorstander van vaccineren. Het personeel kon vanaf het werk op vaste dagen en tijden met de afdeling even de E.H.B.O kamer binnen lopen en kreeg een spuitje, tegen de griep. Het zijn voorbeelden van de opvallende zorgen die de KVL had voor haar personeel. Feestjes, reisjes, inkoop van sinterklaascadeautjes en aardappelen tegen goedkope prijzen, en een aanvullende zorgverzekering…

 

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities