bosch car service

Het KVL Velleke: 04242


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Eindelijk!

Velleke nr. 8 anno 1975, een Kerst editie, met uitreiking van het Kerstpakket!

Na drie jaar verlies, sluit het jaar 1975 af met winst. Eindelijk weer een lichtpuntje op de fabriek. Het is meteen ook de laatste editie van dit blad van dat jaar, en voor onze publicaties anno 2022 nummer 8 in de serie. Een ander nummer dat opvalt, en menig Oisterwijker zich nog kan herinneren, is het enige echte volledig Oisterwijkse telefoonnummer; geen 013 maar 04242.

De serie Vellekes met dus deze keer nr. 8, geeft ons een kijkje in wat blijkbaar een fabriek van een goed werkgever was. Zo kwam Leo een paar uurtjes helpen in het nathuis – niet de beste plek om te werken – en bleef maar liefst 25 jaar!

Even trouw werd een volle veertig jaar vol gemaakt door Ir. A.E. Hueber, die de ook toen al bekende slogan ‘Oisterwijk, de Parel van Brabant’ omdoopte tot ‘Parel van de Wereld!’ Hij had heel wat wereldse plekken gezien, en kon dat met hand op zijn hart verzekeren.

 

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities