uitpunt

Handen gingen uit de mouwen tijdens Nationale Opschoondag (+ Film)


In Haaren, Moergestel en Oisterwijk gingen zaterdag de handen letterlijk uit de mouwen; die werden opgestroopt om her en der verspreid afval te rapen; het was Nationale Opschoondag!

Frans Kapteijns met enkele deelnemers op het Lindeplein (Foto: Charlotte de Wit)

Tijdens de Landelijke Opschoondag hebben de deelnemers zich verzameld bij Den Domp in Haaren, Den Boogaard in Moergestel en Tiliander in Oisterwijk. Van daaruit zijn ze gewarmd door de zon in de dorpen zwerfafval gaan ruimen. Deze dag gemist? Niet getreurd; ook vandaag mag u afval oprapen; dat mag zelfs iedere dag!

Afval ZAPpers
Het hele jaar door is een club vrijwilligers actief in onze gemeente om zwerfafval op te ruimen: de Zwerf Afval Pakkers (ZAPpers). ZAPpers bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze zich inzetten om de buurt schoon te houden. Zij krijgen van de gemeente een hesje, een ring, vuilniszakken en een grijper. Gevulde vuilniszakken van de ZAPpers mogen naast afvalbakken of containers worden neergelegd en halen wij gratis op. De vrijwilligers in Moergestel, Oisterwijk en Haaren hebben hun eigen coördinator. Ruim jij mee op? Meld je dan bij de coördinator van de Zwerf Afval Pakkers in jouw dorp:

 

Wie helpt mee? Het kan het gehele jaar door! (Foto: Charlotte de Wit)

• Coördinator ZAPpers Moergestel is dhr. Jos Meijer: jmj.meijer@yahoo.com
• Coördinator ZAPpers Oisterwijk en Heukelom is mevr. Philo Ijpelaar: ijpelaar1@home.nl
• Coördinatoren ZAPpers Haaren zijn dhr. Willem Ligtvoet en mevr. Marieke Spijkers: wamligtvoet@gmail.com