ondernemers

Gratis muziek en danslessen voor basisschoolkinderen


Wat er ook speelt in de gemeente, laat het vooral de kinderen zijn! Dat is het uitgangspunt van Rotary Oisterwijk de Kampina die samen met Asterius en Danserswijk gratis lessen aanbiedt voor muziek en dans.

Kinderen ontdekken hun talenten door te ervaren, door de bevlogenheid van de meesters en juffen en door samen te spelen. Als ze doen waar ze blij van worden, bloeien kinderen op. En als ze anderen blij mogen maken helemaal. Voor kinderen die dat van huis uit niet meekrijgen, is het extra belangrijk dat ze daarmee vertrouwd raken. Waar je wieg staat, maakt wel degelijk verschil. Vandaar dat Rotary Oisterwijk de Kampina in samenwerking met Asterius en Danserswijk inmiddels voor de derde keer het project Spelenderwijs Versterken organiseert; Muziek en Dans van Jong voor Oud.

Geef ze het podium!

Kinderen maken muziek!

De kinderen op school, die ervoor in aanmerking komen, krijgen na schooltijd gedurende 8 weken gratis dans- en muzieklessen en ter afsluiting presenteren ze hun kunsten aan ouderen in Oisterwijk. Kinderen worden ondersteund bij hun creatieve en muzikale ontwikkeling en ouderen genieten van een spetterende voorstelling. Hiervoor zijn op de basisscholen aanmeldformulieren en flyers afgeven.

Wat en wanneer?

De muzieklessen worden georganiseerd door Asterius en bieden keuze in slagwerk of blaasinstrumenten. Ze zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8. De danslessen worden georganiseerd door Danserwijk en kennen dit jaar twee keuzemogelijkheden. Hip hop dans en algemene dans. Hip hop danslessen zijn bedoeld voor kinderen van groep 7 en 8 (en voor kinderen van leerjaar 1 en 2 van de middelbare school). De lessen algemene dans zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 6. De lessen zijn telkens op een woensdagmiddag tussen 4 april en 31 mei. De uitvoering voor familieleden en voor ouderen uit de gemeente Oisterwijk is gepland op 12 juni in het Natuurtheater.

Deze actie is bedoeld voor leerlingen van de deelnemende scholen: De Coppele, Kikkenduut, De Tovervogel en De Groene Parel.

 

Meer informatie en aanmelden kan via deze (klik) website.