ondernemers

Gratis broodbakwedstrijd in De Kerkhovense Molen


De slogan bij de Oisterwijkse molen is “gezond eten van de molen”. Met deze bakwedstrijd kan iedereen daar aan meedoen!

De molenaars in het zonnetje (Foto: Elselies Nijland).

Bij De Kerkhovense Molen denken ze vooral aan brood gebakken van volkorenmeel van oude, zuivere graanrassen. Het lekkerste volkorenbrood bak je volgens de molenaars zelf met het op de steen gemalen tarwevolkorenmeel van de molen. ‘Wij dagen iedere thuisbakker uit om met de door de molenaars gemalen tarwevolkorenmeel (Tybalt) een geweldig brood te bakken. Het meel en de gist worden (gratis) verstrekt. En we geven een kleine toelichting over de specifieke kwaliteiten van Tybalt.’

Het tarwevolkorenbrood mag je bakken naar eigen recept, maar zonder toevoegingen zoals rozijnen, kruiden, noten en dergelijke of broodverbeteraars. Het brood zal door een deskundige jury beoordeeld worden. Zij beoordelen op kleur, geur, vorm, smaak, structuur etc. Het brood moet zo vers mogelijk op woensdag 6 april 2022 aangeboden worden aan de jury in de molen. Dat kan tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Vanaf 20.00 uur wordt de uitslag in de molen bekend gemaakt.

Ga voor informatie naar de website www.kerkhovensemolen.nl, lever je inschrijfformulier in bij de molen en ontvang daar de ingrediënten en de volledige spelregels. Inschrijfformulieren liggen ook klaar in de molen.