ondernemers

Gevaarlijke hoofdwegen Noenes Haaren moeten na 15 jaar snel aangepakt worden


De partijen PRO en AB hebben in de raadsvergadering van donderdagavond gevraagd om aanpak van gevaarlijke hoofdwegen op De Noenes in Haaren.

Recreatiegebied De Noenes (Bron: Google Maps).

‘Er is op dit moment zelfs een inwoner die in het ziekenhuis ligt door een val (zie note onder) en wellicht niet meer terug kan keren naar de Noenes. Al in 2008 hebben hulpdiensten aangegeven het onverantwoord te vinden de huizen op de Noenes aan te doen. Het is gewoon levensgevaarlijk!’ aldus Myrte Hesselberth (PRO) richting wethouder Anne Cristien Spekle (VVD). De onverharde hoofdwegen op De Noenes werden volgens de wethouder voorheen jaarlijks vlak getrokken, maar vragen nu om een andere aanpak. Een semi-verharding zou de oplossing zijn. In overleg met de bewoners wil de wethouder nog dit voorjaar een plan maken, met verwachte uitvoer in de loop van dit jaar. Hiervoor is een budget beschikbaar van 100.000 euro, waarmee de grootste knelpunten worden aangepakt. De rest volgt later.

Ook Eric ten Brink (AB) vroeg zich af, en riep op om duidelijkheid te geven aan de bewoners, wanneer men mag verwachten dat de wegen weer veilig begaanbaar zijn. Frank de Werdt (CDA) voegde toe vooral op te letten geen lapmiddelen toe te passen: ‘wat je doet doe dat goed, anders moet het over.’

Vooralsnog is het oppassen voor hobbels, gleuven en kuilen.

Update – note

Volgens bewoners van De Noenes zou het voorbeeld dat door het raadslid is aangehaald niet van toepassing zijn op de slechte zandwegen, maar op een buiten het gebied gelegen verharde weg.