bosch car service

Fietsendief laat in Oisterwijk zien hoe het moet


Op de weekmarkt van donderdagmiddag 31 maart in het centrum van Oisterwijk zal een ‘fietsendief’ aan de bezoekers laten zien hoe het moet.

De ‘fietsendief’ zorgt dat iedereen ziet hoe snel het kan (Foto: Ulbo de Sitter).

De actie is mede georganiseerd door politieagente Roeleke Leenhouwers; het is voor haar een studieopdracht in haar opleiding tot Hoofdagent. Voor de demonstratie is de ‘Fietsen Diefstalshow’ van Marc Beek ingehuurd. Hij laat zien hoe makkelijk het is, en wat je kan doen om het de dieven moeilijker te maken.

De ‘fietsendief’ is uiteraard geen echte dief, maar hij weet wel alles van fietssloten. Al twintig jaar is hij bezig met het ‘stelen’ van fietsen; niet voor eigen gewin, maar als demonstratie. Die demonstratie blijft niet onopgemerkt. Het werk van deze ‘dief’ gaat niet stiekem, maar met de nodige aandacht. Aandacht voor heel begrijpelijk, bewustwording van het fenomeen van fietsendiefstallen.

Voor je het weet is je fiets weg…

Oisterwijk
Opvallend is in Oisterwijk dat er veel fietsen gestolen worden. Vooral ook elektrische fietsen zijn bij het dievengilde in trek. En een gewoon slot geeft niet altijd een goede bescherming, zo blijkt…

Zie ook onderstaande film: