Care Inn

Driemaal uitverkocht komt film over het kasteel in Haaren voor de vierde keer!


De bijzondere film over kasteel Nemerlaer in Haaren was al driemaal uitverkocht. Hij komt nu voor een vierde keer op het doek van Tiliander in Oisterwijk.

Een uitverkochte zaal, waarvan de helft uit Haaren, kijkt vol verbazing naar het afbranden van kasteel Nemerlaer (Foto: Joris van der Pijll).

‘De verborgen geheimen van Nemerlaer’ is de film van Oisterwijk in Beeld. Ze maakten al heel wat films over bijzondere mensen en gebeurtenissen in Oisterwijk, zoals over verzetsman Van de Weijer en de prachtige natuurfilm. Op 29 april om 20.00 uur kunt u in de Tiliander in Oisterwijk de nieuwste film zien van Oisterwijk in Beeld waar twee jaar aan gewerkt is. Het hun aandacht voor de samenvoeging van Haaren en Oisterwijk. Voor de film werd veel research gedaan en werden locaties bezocht in Heeswijk-Dinther, Den Bosch, de abdij van Berne maar ook Gent in Belgi√ę en natuurlijk op het landgoed van het kasteel. Heel wat mensen die in de loop van de geschiedenis nauw betrokken waren bij het verleden van het kasteel wilden voor de camera hun verhaal doen. Ook enkele toonaangevende historici geven uitleg.

De filmploeg in actie op het kasteel in Haaren (Foto: Oisterwijk in Beeld).

Bewogen geschiedenis
De film vertelt de geschiedenis van een kasteel dat al uit 1304 stamt en veel markante bewoners heeft gekend. Over hen en hun leefwijze wordt uitgebreid aandacht besteed waarbij bijzondere onthullingen aan het licht komen. Speciale effecten worden niet geschuwd. Natuurlijk komt ook de legende van het spook weer tot leven. Vooral de rol van de eigenzinnige jonkheer Alberic, zijn buitenechtelijke relatie en de gevolgen daarvan, komen uitgebreid aan bod. Door nagespeelde scenes van opmerkelijke gebeurtenissen en authentiek filmmateriaal krijgt u een goed beeld van het leven op het kasteel en worden verborgen verhalen ontrafeld.

Klik hier en bestel uw ticket voor slechts 4,50 euro