uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Recreatief 1971


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Filmimpressie Oisterwijk 1971

De entree van het Vogelpark en het Natuurtheater aan de Gemullehoekenweg een halve eeuw terug. (Fragment uit de film van Peter van Hout)

Op 18-jarige leeftijd kocht toenmalig Oisterwijker Peter van Hout een 8mm-filmcamera en ontdekte er een hobby voor vele jaren mee. Het was een kostbare liefhebberij maar toch werden talloze meter films geschoten waarmee hij onder andere in 1971 het sfeerbeeld ‘Filmimpressie van Oisterwijk’ samenstelde. We reizen van de dorpskern naar het Oisterwijkse buitengebied en bezoeken plekken die amper onder de tijd geleden hebben én plaatsen waarbij je denkt: “Oja, dat was er ook ooit!” Wat te denken van het open toeristentreintje dat door Oisterwijk reed, poppentheater De Schelleboom, het VVV-huisje en St. Joriske in oude pracht, zicht op Oisterwijk vanaf De Pannenschuur, waar toen nog louter velden te vinden waren, het station met de watertoren op de achtergrond, het hertenkamp in oude stijl, de entree van het vogelpark en nog veel, veel meer!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk