ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Nevelo 65 jaar


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

1995, Sportvereniging Nevelo 65 jaar

Het oprichtingselftal van Sportvereniging Nevelo, inmiddels 102 jaren terug (Fragment uit de film van LOVO).

Op 23 mei 1930 werd Sportvereniging Nevelo officieel opgericht. Gevoetbald werd er onder diezelfde naam al eerder. De naam ‘Nevelo’ was samengesteld uit ‘N.V. Lederfabriek Oisterwijk’, wat in de Oisterwijkse volksmond ‘De Leerfabriek’ of ‘De Looierij’ heette. Toen men in competitieverband wilde gaan spelen moest worden verhuld dat het elftal aan een bedrijf verbonden zat. Slinks bleef de naam ‘Nevelo’ behouden maar werd er de uitleg ‘Noeste Eenheid Voert Elkeen Langzaam Opwaarts’ aan gegeven.

Dit is een van de wetenswaardigheden die Jan Rokven met ons deelt in de film uit 1995 waarin aandacht wordt besteed aan het 65 jarig bestaan van de sportvereniging. Jan is op dat moment al 62 jaar lid van de vereniging en weet ons op nog veel meer stukjes geschiedenis van de club te trakteren. De film is gelardeerd met vele aan Nevelo gekoppelde gezichten.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk