uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Carnavalsoptocht


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Carnavalsoptocht 1975

Enthousiaste, jonge carnavalsvierders in de Oisterwijkse optocht van 1975. (Fragment uit de film van Jos van den Hout)

Wat was er in 1975 actueel om in de carnavalsoptocht sterk vergroot uit te beelden? De Rubikskubus was net op de markt. De laatste Nederlandse kolenmijn was even daarvoor dichtgegaan. Het Simplistisch Verbond was gloednieuw en het blaaspijpje en de bloedproef deden hun intrede; horecabazen vreesden voor hun omzet… Krachtige onderwerpen voor de optocht? Kijk naar de beelden die Jos van den Hout in 1975 schoot vanaf een plek tegenover de protestantse kerk op de Kerkstraat. En kom je de hiervoor genoemde onderwerpen niet tegen, geniet dan van de kindersnuitjes op de passagiersplek van de vrachtauto; inmiddels vijftigers. Zie de joekel van de Prinsenwagen en proef de carnavalsoptochtsfeer die we dit jaar opnieuw moesten missen!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk