uitgelicht

Alzheimer café Oisterwijk weer van start


Al geruime tijd hebben de maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer café in Oisterwijk geen doorgang kunnen vinden. Daarom is het heel fijn dat het Alzheimer Café op dinsdag 15 maart weer open gaat.

Oorzaken van dementie
Gastspreker is Denise Arnoldussen, geriater bij het ETZ Tilburg. Denise Arnoldussen is werkzaam op de geheugenpolikliniek van het ETZ, waar zij betrokken is bij de diagnostiek en behandeling van mensen met geheugenproblemen. Gesproken zal gaan worden over hoe de diagnose dementie gesteld wordt en over de oorzaken van dementie. Een goede diagnose is belangrijk om bepaalde ziekten die dementiesymptomen veroorzaken, te onderkennen en te behandelen.

De ontmoetingen van het Alzheimercafé in Oisterwijk .

Het is belangrijk om te weten om welke vorm van dementie het gaat. Een tijdige diagnose is belangrijk voor de behandeling en verzorging van de persoon met dementie. Denise zal eveneens vertellen over de vragen die haar het meest gesteld worden op de geheugenpolikliniek. Uiteraard is er na de pauze volop ruimte om in discussie te gaan met de gastspreker en vragen te stellen.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

DTZ logo low