uitpunt

5 Maart is het twee jaar corona in Oisterwijk


27 februari 2020 werd in Nederland de eerste patiënt met coronabesmetting geconstateerd. 5 maart was dat voor het eerst het geval bij een inwoner uit de gemeente Oisterwijk. Het nieuws zou ons leven op z’n kop zetten.

Burgemeester Hans Janssen sprak die dag met de familie en bracht het nieuws naar buiten. Hij zag en voelde een crisis aankomen: ‘Nu komt het echt dichtbij.’ Op onze redactie kwam die avond een sms’je binnen: ‘De eerste coronabesmetting in Oisterwijk’. Het werd daarmee niet alleen landelijk, maar ook lokaal nieuws dat ons vanaf dat moment dagelijks bezig heeft gehouden. Die week zou een omslag worden van ongeveer alles wat we in ons dagelijks leven als ‘gewoon’ beschouwen. Ups en downs wisselden elkaar af. Hele treurige en hele mooie ervaringen kwamen voorbij. Veel ongewenste impact en tegelijk ook veel gewaardeerde inzet om elkaar te helpen en te steunen.

app controle

De horeca kwam weer op gang, eerst nog met de corona-check-app (Foto: Oisterwijk in Beeld).

Na twee jaar lijkt voor de meeste mensen die crisis voorbij. We mogen echter niet vergeten dat er nog steeds mensen ziek worden, en ook kwetsbare inwoners voorzichtig moeten zijn. Het aantal zieken valt mee, maar toch, voor hen die ziek worden is het een zware last.

Gelukkig kunnen we vanaf kort voor carnaval weer veel leuke berichten aan onze website toevoegen. Dat hebben we afgelopen twee jaar ook geprobeerd, maar ging met horten en stoten; het stoten was met name steeds weer er vanaf, uit de agenda, steeds als er weer nieuwe maatregelen werden aangekondigd. Nu er weer van alles kan, zijn de aankondigingen van activiteiten weer volop aanwezig, en daar zijn we maar wat blij mee!

Voor wie ook een bijdrage wil leveren aan onze site? Stuur een mail met rechtenvrije tekst en foto naar mail@oisterwijknieuws.nl